Menu Sluiten

ONZE DIENSTEN

Een technisch ontwerp omvat verschillende disciplines, of het nu een gaat om een HVAC installatie, een windturbine, zonnepanelen of een elektrische installatie. Door het juiste technische samenspel ontstaat een performant en efficiënt geheel. Onze experts en project managers begeleiden elke fase van het project.

Energie

EPB | EPC
Energie audit
Energieopslag
Energiemonitoring

Wie bouwt of verbouwt is verplicht de wetgeving rond energieprestaties en het binnenklimaat van gebouwen te respecteren. Deze regelgeving legt eisen op voor isolatie, technische installaties, ventilatie en oververhitting en zorgt uiteindelijk voor energiezuinige en gezondere gebouwen. CreteQ is een erkend verslaggever in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Wil je op een efficiëntere manier koelen of verwarmen? Ben je benieuwd waar de grote energievreters in jouw gebouw zitten? Of vraag je je af of het zinvol is om te investeren in bijvoorbeeld een WKK-project? Dan kan je een beroep doen op onze energiedeskundigen. Wij bestuderen hoe jouw gebouw of industriële installatie scoort, geven advies voor het verbeteren van de energie-efficiëntie of begeleiden nieuwe energieprojecten.

Veiligheid & preventie

Veiligheidscoördinatie-ontwerp
Veiligheidscoördinatie-verwezenlijking
Interface management

CreteQ beschikt over veiligheidscoördinatoren van niveau B en niveau A. Voor grotere of meer complexe projecten kunnen we de volledige preventiehuishouding verzorgen: van bijstand bij het maken van ontwerpkeuzes tot het effectieve veldwerk tijdens de uitvoering en exploitatie.

Vanaf de ontwerpfase controleren onze coördinatoren de plannen, inventariseren ze de risico’s en vullen ze deze risicoanalyse aan met verbetervoorstellen. Eens in de constructiefase is de veiligheidscoördinator een onmisbare schakel tussen alle betrokken partijen op de werf.

Waar bouwwerken uitgevoerd worden in een bestaande inrichting kan CreteQ bovendien zorgen voor het interface management tussen de exploitatie en de tijdelijke of mobiele bouwplaats.

Opleiding

BA4 | BA5
C2/112 van Synergrid

CreteQ heeft ook heel wat kennis en ervaring op gebied van hoogspanningsinstallaties. Deze kennis en ervaring delen we graag in de vorm van opleidingen op maat van onze klanten. Ontdekt er hier (met link naar pagina opleidingen als je op hier klikt) meer over.

Technieken

Gebouwtechnieken
Industriële HVAC & elektriciteit
Hernieuwbare technieken
BIM | Revit

Het zijn de technische installaties die zorgen voor een aangenaam en veilig werk – of woonklimaat en een productieproces efficiënt laten verlopen.
Bij technieken schuilt de kunst in het detail. Onze specialisten engineeren technische installaties vanuit de behoefte van de klant, met veel aandacht voor duurzaamheid, comfort en financiële en praktische haalbaarheid.

CreteQ heeft een ruime expertise in het ontwerp van industriële hoog – en laagspanningsinstallaties. Naast het ontwerpen van installaties kan u ook bij ons terecht voor advies, risicoanalyses, kabelberekeningen en Begeleiding bij de regularisatie van afgekeurde installaties.
Door het gebruik van BIM/Revit optimaliseren we de samenwerking tussen de verschillende partners en wordt de uitvoering van een project efficiënter.

Keuring, meting & inregeling

Luchtdichtheidsmeting
Ventilatieverslaggeving
Comfortmeting
Regeltechnische optimalisaties

Er zijn wettelijk verplichte keuringen en metingen maar ook metingen om het comfort of de energieprestaties te verbeteren.

Service, onderhoud & beheer

Technische installaties
Cleanrooms

De afdeling Service, onderhoud en beheer van CreteQ focust zich voornamelijk op technische installaties van cleanrooms. Reguliere controle, onderhoud en beheer zorgen ervoor dat de faciliteit blijft voldoen aan de strenge eisen die gesteld worden aan geclassificeerde ruimtes. 

Hoe kunnen wij je helpen?

CreteQ vormt één aanspreekpunt voor al jouw vragen over technieken, EPB en veiligheid. Zo blijft je dossier onder één dak en binnen hetzelfde team. Wil je meer informatie over één van onze diensten? Vertel ons alles over jouw project en we bouwen samen aan een duurzaam en efficiënt eindresultaat.

Oplossingen die werken

Een innovatieve en duurzame oplossing voor de verwarming of koeling van een productiehal, de opmaak van een energieprestatiecertificaat of een complete asbestinventaris? Blader door onze referenties voor concrete voorbeelden van onze technische toepassingen, analyses of veiligheidsadviezen.