Menu Sluiten

Genk Green Logistics

Projectcoördinatie en totaalbegeleiding bij de bouw van een uiterst duurzaam grootschalig logistiek en semi-industrieel magazijnencomplex met een verhuurbare oppervlakte van ongeveer 250.000 m².

Genk Green Logistics is een grootschalige ontwikkeling met trimodale ontsluiting op de voormalige Ford-terreinen te Genk. Het project bestaat uit 250.000 m2 logistieke en semi-industriële infrastructuur, met een bijzondere focus op innovatie en duurzaamheid. De omvang en de combinatie met een gemeenschappelijke publieke infrastructuur maken het project uniek in België.

Binnen het projectteam levert CreteQ de volgende diensten:

  • Projectmanagement gebouwen en infrastructuur en rapportering aan de bouwheer;
  • Quality & quantity-survey tijdens de bouwwerken;
  • Cöordinatie tussen de verschillende stakeholders binnen het terrein;
  • Uitwerken van een concept van innovatieve energiedistributie op de terreinen, incl. integratie van hernieuwbare energie en intakking op het publieke net. Overleg met de VREG, Fluvius en Elia in het kader van de LEC-reglementering (Local Energy Communities);
  • BREEAM-toetsing.

“De grote troeven van het project zijn de grootschaligheid, de multi modaliteit en het duurzame karakter, dat de volledige ontwikkeling in combinatie met de gemeenschappelijke infrastructuur van zone A uniek maakt in de ruime regio.”

Jean-Paul Sols – ceo